Annuleren en retour

Toch niet gewenst of terug sturen

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een product ineens toch niet gewenst is of dat je het terug wilt sturen. Daar hebben we met jou over mee gedacht. We maken onderscheid tussen annuleren en retourneren. 

Retourneren

Het is altijd mogelijk dat het door jou bestelde product niet aan je verwachting of wens voldoet. Je hebt een bedenktermijn van 30 dagen. Wanneer je ontevreden bent over jouw aankoop dan kun je, binnen de bedenktermijn van 30 dagen, aangeven dat je wilt afzien van jouw aankoop. Nadat je hebt aangegeven dat je afziet van de koop heb je nog 14 dagen de tijd om producten terug te sturen. Indien jouw retourzending voldoet aan de voorwaarden, ontvang je van ons je geld terug.

Voorwaarden voor het retourneren van je producten:

We vragen je om het product in de originele verpakking terug te sturen. Op de originele verpakking heb je geen stickers, aantekeningen of andere veranderingen aangebracht. Daarnaast stuur je ons een begeleidende brief met jouw ordernummer, adresgegevens en rekeningnummer, zodat we je retourzending vlug kunnen afhandelen.

Speciaal bestelde materialen kunnen niet retour. Daarbij valt te denken aan; speciaal voor jou op maat gemaakte materialen, onderdelen, tegels en alle niet genoemde producten. 

Ons retouradres is:

Mincio

t.a.v. afdeling retouren

Kalimantanstraat 46

7512 HM Enschede

Annuleren

Het kan voor komen dat je jouw bestelling toch wilt annuleren. Onder annulering verstaan we; een bestelling die nog niet in het bezorgproces terecht is gekomen. De bestelling is dus nog niet naar jou op weg. Wanneer jouw bezorging al wel naar je onderweg is, kunnen we je bestelling niet meer annuleren. In dat geval verwijzen we je naar het bovenstaande kopje van retourneren. 

Probeer dus een annulering zo snel mogelijk aan ons door te geven, het liefst per mail aan; mail@mincio.nl. Hoe eerder we jouw mail ontvangen, hoe groter de kans dat we hem kunnen annuleren. Maar liever niet natuurlijk :).

De kosten

Eerst het goede nieuws; het annuleren van je bestelling is gratis (als deze aan bovenstaande voorwaarden voldoet natuurlijk). 

Wanneer je een artikel wenst te retourneren dan kun je deze zelf terug brengen naar ons adres in Enschede. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aan het retour sturen van producten zijn helaas wel kosten gebonden. Deze worden niet door ons vergoed. Mincio vergoedt alleen de kosten van het artikel + verzendkosten 'heen'. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Afhankelijk van het product kun je deze per pakketvervoerder of transportbedrijf naar Mincio op laten sturen. Deze kosten variëren van €6,95 tot €99,95 afhankelijk van het product.