top of page
839. Botanische Scandinavische badkamer.JPG

Creatief je badkamer inrichten: zo doe je dat! 

Je hebt een nieuwe badkamer nodig en je wil deze graag inrichten. Maar hoe ga je dat doen? Je wil natuurlijk perfect je badkamer inrichten, zodat alle spullen die je in je badkamer kwijt wilt ook daadwerkelijk in kwijt kan. Bovendien wil je ook een badkamer die precies bij jouw smaak past en die je over een aantal jaar nog steeds niet zat bent. Het liefst ook een waar kleuren en meubels in verwerkt zijn die precies bij elkaar passen. Gebruik de onderstaande tips voor het inrichten van je badkamer en je komt al een heel eind! Kom je er niet helemaal uit, dan kun je altijd de hulp inschakelen van een van onze specialisten. Zij kunnen jou helpen met praktisch badkamer advies.

Je hebt een nieuwe badkamer nodig en je wil deze graag inrichten. Maar hoe ga je dat doen?

"

Een praktische badkamer inrichting

Om bij een goede badkamer inrichting te komen, moet je allereerst bepalen welke badkamer spullen je allemaal wilt hebben. Wil je een toilet, douche, badkamermeubel en inloopdouche? Of wil je alleen een ruime douche en geen bad? Wellicht heb je ook al een idee hoe de spullen er uit mogen zien en hoeveel geld je ongeveer kwijt wilt zijn. Zo kun je makkelijker kiezen tussen een ingebouwd bad of vrijstaand bad, een douchecabine of een inloopdouche en welk soort badkamermeubel je wilt hebben. Nu je in grote lijnen weet welke spullen je wil hebben, kun je de afmetingen van je badkamer uittekenen. Daarna voeg je aan je tekening de spullen toe die je in je badkamer wilt hebben. De uiteindelijke schets hiervan kun je tekenen op ruitjespapier. Je kunt het ook op schaal uittekenen als je een beetje technisch inzicht hebt. 

Tips voor het inrichten van je badkamer

 1. Wil je je badkamer groter laten lijken? Door een grote spiegel toe te voegen oogt je badkamer optisch groter. Denk ook aan glazen douchewanden en gebruik veel lichte kleuren in je badkamer. En hoe groter je badkamer tegels zijn, hoe ruimtelijker je badkamer lijkt. 
   

 2. Zorg voor een goed verlichtingsplan voor je badkamer. Een groot raam zorgt voor veel natuurlijk daglicht, maar als je dat niet hebt is extra verlichting toevoegen belangrijk, bijvoorbeeld door spotjes in het plafond. Denk ook aan verlichting in je douche en het is ook een optie om een spiegel met (in)directe verlichting te nemen. 

 3. Denk ook aan de opbergruimte die je nodig hebt. Deze kun je laten terugkomen in de vorm van wandplanken en/of hoge kasten. Er is altijd wel een muurtje of hoekje waar je nog een kast kwijt kan. Een spiegelkast kan ook een optie zijn of een of meerdere nisje(s) in de muur waar je je douche spullen kwijt kan. 
   

 4. Zorg voor voldoende bewegingsruimte, zodat je makkelijk door je badkamer kunt lopen. Meer bewegingsruimte creëren kun je doen door de vorm of grootte van je bad, douche of badkamermeubel aan te passen. 
   

 5. Wil je dat je badkamer makkelijk schoon te houden is? Kleine tegeltjes zijn lastiger schoon te maken dan grotere badkamer tegels. En hang zoveel mogelijk meubels aan de muur, zoals een wandcloset en een hangend badkamermeubel. Zo heb je minder lastig bereikbare plekjes. 
   

 6. Gebruik een gedetailleerde 3D badkamerplanner om je badkamer in te richten. Wij maken zelf al onze badkamer ontwerpen in SketchUp. Onze specialisten kunnen hierin ook een 3D visualisatie maken van jouw badkamer inrichting.