top of page
PHOTO-2022-01-04-12-01-47 1.jpg

Online je badkamer ontwerpen mét een specialist

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van je badkamer? Een badkamer ontwerpen is nog niet zo simpel. Een 3D badkamer ontwerp is een belangrijke stap in dit proces. In een 3D ontwerp komt je nieuwe badkamer pas écht tot leven. Dit is een realistische online visualisatie van hoe je badkamer eruit komt te zien. Wellicht heb je zelf al geprobeerd om een badkamer of toilet ontwerp te maken in een online programma. Of misschien wil je hier zelf helemaal geen tijd aan kwijt zijn. In beide gevallen kun je iemand anders vragen om dit voor je te doen. Bijvoorbeeld een badkamerspecialist van Mincio. Zo kun jij deze tijd aan andere dingen besteden en heb je de zekerheid dat je de ideale indeling krijgt voor de ruimte die je hebt. 

In een 3D ontwerp komt je nieuwe badkamer pas écht tot leven. Dit is een realistische online visualisatie van hoe je badkamer eruit komt te zien.

"

De juiste indeling bedenken

Om tot een goed badkamer ontwerp te komen, moet er eerst goed nagedacht worden over je badkamer indeling. Wat wil je precies allemaal kwijt in je badkamer? Wil je een ruime inloopdouche of wil je een inloopdouche én een ligbad? Wil je een groot badkamermeubel met dubbele wastafels of wil je één waskom met een grote spiegel? Als je hier een goed beeld van hebt, kun je verder met het op schaal tekenen van je badkamer. Dit kan zo simpel zijn als met een potlood een schetsje maken op ruitjespapier. Je tekent dan de douche, het toilet en alle andere meubels ook op schaal. Vervolgens zet je het in een 3D badkamer ontwerp. Dit kun je zelf doen met een programma, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een sanitair specialist.

Tips voor het ontwerpen van je badkamer

Een badkamer ontwerpen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn genoeg dingen waar je rekening mee moet houden waar je in eerste instantie niet aan zou denken. Een voorbeeld is genoeg bewegingsruimte creëren tussen de meubels in je badkamer. Zo voorkom je dat er te weinig ruimte is om je vrijuit te kunnen bewegen. Of dat bepaalde meubels toch niet helemaal tot hun recht komen. Dat bijvoorbeeld achteraf blijkt dat de deur in je badkamer niet helemaal open kan. Of dat de lades van je badkamermeubel niet helemaal open kunnen, zonder dat je ernaast moet gaan staan. Het is altijd handig om een specialist mee te laten kijken bij het ontwerpen van je badkamer. Zo weet je zeker dat je indeling wel praktisch genoeg is. Ook kunnen zij advies geven over een goed lichtplan voor je badkamer, het creëren van de meest praktische opbergruimtes en welke badkamer tegels het mooiste staan bij je badkamer ontwerp. Zo krijg je een badkamer ontwerp dat helemaal bij je smaak past.

Waarom een 3D badkamer ontwerp

Een 3D badkamer ontwerp is een prachtige visualisatie en realistisch beeld van je nieuwe badkamer. Alle afmetingen komen overeen en je kunt op deze manier de badkamer vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Zonder een 3D ontwerp krijg je minder snel een (goed) gevoel bij je badkamer. Daarom is het een belangrijke stap van het proces om tot een nieuwe badkamer te komen. Een 3D ontwerp kun je maken in een online programma. Het nadeel hiervan is dat vaak redelijk simpele programma’s kunnen zijn waar je veel tijd aan kwijt bent. Wil je tijd en moeite besparen? Besteed dit dan uit aan een professional. 

Je badkamer ontwerpen met Mincio

  • Online videobellen met een badkamerspecialist

  • Persoonlijk & professioneel advies 

  • Duidelijkheid over de ideale badkamer indeling

  • Er wordt live een 3D badkamer ontwerp gemaakt

  • Direct een eerlijke prijs, zonder verrassingen

Meer inspiratie opdoen

Heb je nog niet het gevoel dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan? Bekijk dan eens onze badkamer plattegronden. Hier vind je 100+ badkamer ontwerpen die wij hebben gemaakt voor onze klanten. En er is een grote kans dat jouw badkamer indeling er ook tussen zit, want ze staan er in diverse afmetingen op. Of je nu een badkamer van 2x2 meter hebt of een badkamer van 1x4 meter. Mocht je meer inspiratie willen opdoen, dan kun je ons ook volgen op Pinterest. Elke dag vind je hier nieuwe badkamer inspiratie in verschillende stijlen. Van betonlook badkamers tot jaren ’30 badkamers en van landelijke badkamers tot industriële badkamers. Laat je verrassen!

Terrazzo en handvorm groen4.jpg

Een badkamer ontwerp laten maken

Bij Mincio kun je je badkamer op maat laten ontwerpen door een professional. Wij werken op basis van online videobellen, omdat we snappen dat het net zo fijn is om in je eigen huis alle keuzes te kunnen maken. Je kunt een afspraak bij ons inplannen om een door jou gekozen tijdstip. Dan zitten we klaar om je wensen te bespreken. Tijdens deze afspraak verwerken wij je badkamer wensen in een 3D ontwerp. Je kunt hier live meekijken naar hoe wij dit doen. Na de afspraak gaan wij naar de tekentafel om het badkamer 3D ontwerp helemaal uit te werken, net als een inspiratie document, een offerte en een 3D animatiefilm. De investering hiervoor is 190,-, maar daar krijg je 95,- van terug als je de materialen voor je badkamer bij ons bestelt. Vervolgens plannen we nog een afspraak in. Hierin bespreken we alles wat we hebben gemaakt. Deze documenten ontvang je na afloop.

bottom of page