top of page
PHOTO-2022-01-04-12-01-47 1.jpg

Online je badkamer ontwerpen mét een specialist

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van je badkamer? Een badkamer ontwerpen is nog niet zo simpel. Een 3D badkamer ontwerp is een belangrijke stap in dit proces. In een 3D ontwerp komt je nieuwe badkamer pas écht tot leven. Dit is een realistische online visualisatie van hoe je badkamer eruit komt te zien. Wellicht heb je zelf al geprobeerd om een badkamer of toilet ontwerp te maken in een online programma. Of misschien wil je hier zelf helemaal geen tijd aan kwijt zijn. In beide gevallen kun je iemand anders vragen om dit voor je te doen. Bijvoorbeeld een badkamerspecialist van Mincio. Zo kun jij deze tijd aan andere dingen besteden en heb je de zekerheid dat je de ideale indeling krijgt voor de ruimte die je hebt. 

In een 3D ontwerp komt je nieuwe badkamer pas écht tot leven. Dit is een realistische online visualisatie van hoe je badkamer eruit komt te zien.

"

De juiste indeling bedenken

Om tot een goed badkamer ontwerp te komen, moet er eerst goed nagedacht worden over je badkamer indeling. Wat wil je precies allemaal kwijt in je badkamer? Wil je een ruime inloopdouche of wil je een inloopdouche én een ligbad? Wil je een groot badkamermeubel met dubbele wastafels of wil je één waskom met een grote spiegel? Als je hier een goed beeld van hebt, kun je verder met het op schaal tekenen van je badkamer. Dit kan zo simpel zijn als met een potlood een schetsje maken op ruitjespapier. Je tekent dan de douche, het toilet en alle andere meubels ook op schaal. Vervolgens zet je het in een 3D badkamer ontwerp. Dit kun je zelf doen met een programma, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een sanitair specialist.

Tips voor het ontwerpen van je badkamer

Een badkamer ontwerpen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn genoeg dingen waar je rekening mee moet houden waar je in eerste instantie niet aan zou denken. Een voorbeeld is genoeg bewegingsruimte creëren tussen de meubels in je badkamer. Zo voorkom je dat er te weinig ruimte is om je vrijuit te kunnen bewegen. Of dat bepaalde meubels toch niet helemaal tot hun recht komen. Dat bijvoorbeeld achteraf blijkt dat de deur in je badkamer niet helemaal open kan. Of dat de lades van je badkamermeubel niet helemaal open kunnen, zonder dat je ernaast moet gaan staan. Het is altijd handig om een specialist mee te laten kijken bij het ontwerpen van je badkamer. Zo weet je zeker dat je indeling wel praktisch genoeg is. Ook kunnen zij advies geven over een goed lichtplan voor je badkamer, het creëren van de meest praktische opbergruimtes en welke badkamer tegels het mooiste staan bij je badkamer ontwerp. Zo krijg je een badkamer ontwerp dat helemaal bij je smaak past.