top of page

12 Badkamers met een (half) vrijstaand bad

Badkamers met een vrijstaand bad. Ze zien er prachtig uit, want het staat erg luxe en chique. En ze hoeven niet eens duur te zijn!

En dan heb je natuurlijk nog de half vrijstaande baden. (Die van de foto hierboven bestel je hier). Die we voor het gemak ook behandelen in dit artikel. Want dat zijn toch ook vrijstaande baden, die je nóg makkelijker kunt plaatsen in een wat kleinere badkamer.


Dus ook in je kleine badkamer zal je prima uit de voeten kunnen met een vrijstaand bad. Buiten inspiratie willen we je ook wat tips en tricks meegeven over vrijstaande baden. Als je er toch nog vragen over hebt, reageer dan onder het artikel!

De bovenstaande badkamer is niet groot. De foto is namelijk in de spiegel genomen. Wel is deze badkamer ontzettend tof en we vinden het gaaf hoe dit vrijstaande bad gesitueerd is. Is dit ook jouw manier om je vrijstaande bad te plaatsen? Denk er dan wel aan dat je moeilijk achter het bad kunt komen en dat daar zich wat stof zal ophopen. Maar het oog wil ook wat, en dit staat wel ontzettend gaaf!

Ook het bovenstaande bad is een halfvrijstaand bad (en lijkt op het bad dat je hier kunt bestellen). Het half vrijstaande bad is tegen de wand geplaatst, direct naast de inloopdouche. Je ziet dat er in deze badkamer wel wat ruimte is, anders kun je niet zo ver van het bad fotograferen. Een dikke vette knipoog in deze badkamer naar de jaren '20/'30 sfeer, met de blauwe tegels en de details tegen het plafond. Gaaf zeg.

Ook hier weer een prachtig halfvrijstaand bad met muurkraan. De patroon tegelvloer staat er ook heel goed onder. De wand is betegeld met 10x20 mat witte tegels met een zwarte bies. Chique hoor.

Deze prachtige badkamer heeft een vrijstaande badkraan, het staat er werkelijk prachtig. Hier zie je goed dat je mooi de ruimte hebt om het bad, zodat je er goed achterlangs kunt. De sfeer in deze badkamer is fenomenaal vinden wij!

We zijn fan van deze antraciet kleurige badkamer met witte stuc muur! Het halfvrijstaande bad oogt prachtig tegen die wand waarachter zich het douchegedeelte bevindt. Deze luxe badkamer is ruim, heeft 60x60 vloer en wandtegels, toch hoeft een badkamer als deze niet duur te zijn!

De vorm van vrijstaande baden verschilt ook nogal eens. Elk vrijstaand bad heeft andere eigenschappen en vormen. Sommigen zien er meer uit als een ei, anderen zijn veel rechter. Het bad hierboven is glanzend wit en het is een behoorlijk strak model.

Het bad hierboven is meer een half ei en het is mat wit. Heel gaaf in je Scandinavische badkamer bijvoorbeeld! Een matte witte afwerking geeft een hele chique strakke look aan je badkamer.

Ook deze badkamer met marmer heeft een mat wit bad en een mat witte waskom. Dat past dus heel erg goed bij elkaar. De badkamer is behoorlijk minimalistisch, ook het zwarte sanitair en de strakke inloopdouche dragen bij aan die uitstraling.

Hier wederom een glanzend wit vrijstaand bad. Maar let op de hele smalle rand van het bad, dat geeft zo'n vrijstaand bad een hele fraaie luxe afwerking! Het bad bestel je hier.

Deze prachtige hexagon tegels en het mat witte bad zijn prachtig en harmonieus bij elkaar. Prachtige badkamer met zwart en wit!

Als laatste een prachtige zwart witte badkamer met 60x60 tegels en wederom een heel mooi mat wit vrijstaand bad. Ook de vrijstaande badkraan staat hier werkelijk prachtig. Hele toffe inspiratie voor jouw nieuwe badkamer?


Mincio: Skype je nieuwe badkamer

Wij zijn Mincio en we zijn een beetje anders. De badkamers en toiletten in Nederland mogen best wat spannender. Maar hoe? Daar helpen wij je bij.

Alle inspiratie die je vindt. Op het internet, op onze sociale media, bij de buren, in woonmagazines, het maakt ons niet uit. We kunnen het samen realiseren in jouw huis. Dat is waar het om gaat.

Neem zelf het heft in handen. Laat je niets aan praten. Wees anders. Wees jezelf. Met onze hulp wordt jouw badkamer en toilet precies zoals jij het wilt hebben. 

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page