top of page

Visgraat tegels in je badkamer of toilet

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: de visgraat tegels in de badkamer. Het zijn langwerpige tegels die je in een hoek van 45 graden in V-vorm op de muur plaatst. De volgende tegel zet je er haaks tegenop. Visgraat tegels zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, maar ook in diverse lengtes en breedtes. Bekijk hieronder alle visgraat tegels voor in je badkamer of toilet uit ons assortiment. Wist je dat alle badkamertegels die wij verkopen zijn onderworpen aan strenge kwaliteitstesten? Hierdoor leveren wij alleen A-kwaliteit visgraat tegels. 

Visgraat tegels in je badkamer

De visgraat tegel wordt tegenwoordig steeds vaker in de badkamer toegepast. Maar wist je dat de Romeinen als eerste dit zigzagpatroon hebben gebruikt? Zij kwamen erachter dat het toepassen van het visgraatpatroon op wegen ervoor zorgde dat dat deze wegen veel stabieler aangelegd konden worden. Pas vanaf de 16de eeuw werd het patroon ook toegepast in huis. Dit werd vaak gedaan in de houten vloeren van chique herenhuizen. Pas later werd de visgraat tegel toegevoegd aan badkamers. Het staat tijdloos en sfeervol en je kunt het toepassen op wanden én op vloeren. De visgraat tegel is goed te combineren in iedere badkamer stijl. Het zigzagpatroon van de visgraat tegel kun je goed toepassen op een groot, maar ook op een klein oppervlakte. Bijvoorbeeld als accent in een (inloop)douche in je badkamer. Of natuurlijk in je toiletruimte!

Visgraat tegels in je toilet

Ben je bezig met een toilet inrichting en wil je graag visgraat tegels aan deze ruimte toevoegen? Goede keuze! Met een prachtig visgraatmotief geef je  een uniek karakter aan je toilet. Je kunt bijvoorbeeld de achterwand van je wc (laten) betegelen. Of je kunt kiezen voor één of meerdere wanden. Wil je meerdere kleuren met elkaar combineren in één ruimte? Dan kun je gebruik maken van onze tegelsamples die je via WhatsApp kunt aanvragen. Zo zie je in één oogopslag of de kleuren goed bij elkaar passen en of je de tegel wel mooi genoeg vindt. De meeste visgraat tegels uit ons assortiment hebben een handgevormde rand. Hierdoor ziet het eindresultaat er niet compleet strak uit, maar wordt het een speels en gezellig geheel. Populaire kleuren visgraat tegels voor in je badkamer of toilet zijn blauw, groen, zwart, grijs, wit en roze. Ook deze (en nog meer kleuren!) vind je in ons assortiment. 

Bestel tegelsamples

  • Stuur ons een berichtje via WhatsApp

  • Bestel maximaal 3 tegelsamples

  • Voor een eenmalige prijs van €18,99

  • Je ontvangt de samples zo snel mogelijk

Wil je daarna de tegels bestellen? Bij een bestelling krijg je het samplebedrag als korting van ons terug!

Visgraat tegel inspiratie

Heb je meer inspiratie nodig om erachter te komen of de visgraat tegel iets voor je is? Op onze Pinterest pagina kun je een heleboel badkamer inspiratie vinden waar je de visgraat tegel ook vaak ziet terugkomen. Bekijk ook onze Instagram pagina voor meer badkamer ideeën. Weet je al welke kleur tegel je wilt? Ga voor rustgevend/kalmerend blauw, een frisse mint kleur of de neutrale, tijdloze kleur grijs. Hou je van de retro badkamer stijl? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor groene visgraat tegels en voeg je een aantal gouden accenten toe aan je badkamer. Hou je van de Scandinavische stijl? Dan kun je voor traditionele witte visgraat tegels gaan. Wil je graag een donkere badkamer? Dan zijn zwarte visgraat tegels een idee. 

Alternatief voor de visgraat tegel

Een leuk alternatief voor de visgraat tegel in je badkamer of toilet is de chevron tegel, oftewel de Hongaarse punt. Het verschil is minimaal en daardoor worden deze twee patronen ook vaak door elkaar gehaald. Waar het verschil dan in zit? Visgraat tegels geven een geweven effect; een soort zigzagpatroon. De tegels worden loodrecht tegen elkaar aan gelegd in een hoek van 45 graden. Bij de Hongaarse punt heb je meer te maken met rechte stroken. Hier worden de tegels in een hoek van 45 graden of 60 graden tegen elkaar aan gelegd. Ze staan ook wel bekend als sergeantstrepen, omdat deze lijken op de strepen van een sergeant die zijn aanduiden. Ook zit er een rechte naad in het midden en dat hebben visgraat tegels niet. Over het algemeen oogt de Hongaarse punt visueel veel rustiger.

Stel je badkamer online samen

Wij zijn Mincio en wij zijn een beetje anders. De badkamers en toiletten in Nederland mogen volgens ons namelijk best wel wat spannender en unieker. Maar hoe? Daar helpen wij je bij! Alle inspiratie die je tegenkomt, of dat nou op Google, social media, bij de buren of in woonmagazines is; het maakt niet uit. Wij kunnen het samen realiseren in jouw huis! Wees anders. Wees jezelf. Met onze hulp worden je badkamer of toilet precies zoals jij het wilt hebben. Plan direct een afspraak in met één van onze badkamerspecialisten. In de eerste afspraak nemen wij al je wensen door. Vervolgens kijken wij naar de beste manier om deze badkamer wensen te verwerken in de ruimte die je hebt. Je kunt live meekijken terwijl een specialist je 3D badkamer ontwerp uittekent. Daarna sturen wij je deze prachtige 3D visualisatie van je badkamer op. Zo weet je precies hoe je badkamer eruit komt te zien!

bottom of page