Een badkamer met schuin dak of schuine wanden

Gaaf een badkamer met schuin dak of schuine wand. Dat is wat ik vind tenminste. Een badkamer met schuin dak maakt de ruimte vaak gezellig. Veelal zit er ook een raam in die schuine wand, waardoor er op een mooie manier licht de badkamer in komt.

Een kleine badkamer met een schuine wand, vrijstaand bad, wit badmeubel en een inloopdouche
Kleine badkamer met een schuine wand

De indeling van een kleine badkamer met een schuine wand

Hoe kleiner je badkamer wordt, hoe lastiger het indelen van een badkamer met een schuin dak wordt. Want hoe komt het dan precies uit met de inloopdouche? En past mijn bad dan wel onder het schuine dak? En de spiegel, als ik die op hang, past dat dan wel en komt de punt van de spiegel dan niet in de knoei met het schuine dak?

Ervaar je deze problemen ook met het maken van een juiste indeling? > Maak dan een afspraak om je badkamer samen te stellen via beeldbellen en klik hier.


Lastige vragen, die je allemaal moet beantwoorden als je een badkamer hebt met een schuin dak. Wanneer je vaker met badkamer ontwerpsoftware werkt, dan zijn deze vragen wellicht eenvoudiger voor je te beantwoorden. Er komt extra complexiteit bij kijken wanneer je de door jou gewenste badkamerspullen in de badkamerplattegrond gaat plaatsen. Want hoe zit het nu precies met de fijne doorloopruimtes? Kijk daarom even goed naar de onderstaande afbeelding.

3D afbeelding van een badkamer met schuine wand, industriële douchecabine, wandcloset en visgraattegels
3D afbeelding van een badkamer met schuine wand

Op de plek van de rode cirkel kun je zien dat de douchewand in deze badkamer hoger uit zal komen, dan de schuine wand op die plek is. Dit kun je voorkomen door lijntekeningen van in dit geval de douchecabine goed te bestuderen en hierop je ontwerp aan te passen. In dit specifieke geval zou je de cabine kunnen verkleinen van 100x90 naar 90x90 cm. dan past het namelijk wel. Als je de ruimte hebt kun je ook het toilet en de douchecabine wisselen. Hoe kleiner je badkamer is, hoe lastiger de indeling vaak wordt.

Wit met betonlook kleine badkamer met schuine wand, plant en bad
Kleine lichte badkamer met een schuine wand

Een toilet en een bad zijn twee items die goed te plaatsen zijn onder een schuine dak. Gebruik die ruimte dus als het kan voor je bad of voor je toilet. Een product dat bijna niet te plaatsen is onder een schuin dak is natuurlijk je badmeubel. Immers, ho