Een badkamer met schuin dak of schuine wanden

Gaaf een badkamer met schuin dak of schuine wand. Dat is wat ik vind tenminste. Een badkamer met schuin dak maakt de ruimte vaak gezellig. Veelal zit er ook een raam in die schuine wand, waardoor er op een mooie manier licht de badkamer in komt.

Kleine badkamer met een schuine wand

De indeling van een kleine badkamer met een schuine wand

Hoe kleiner je badkamer wordt, hoe lastiger het indelen van een badkamer met een schuin dak wordt. Want hoe komt het dan precies uit met de inloopdouche? En past mijn bad dan wel onder het schuine dak? En de spiegel, als ik die op hang, past dat dan wel en komt de punt van de spiegel dan niet in de knoei met het schuine dak?

Ervaar je deze problemen ook met het maken van een juiste indeling? > Maak dan een afspraak om je badkamer samen te stellen via beeldbellen en klik hier.


Lastige vragen, die je allemaal moet beantwoorden als je een badkamer hebt met een schuin dak. Wanneer je vaker met badkamer ontwerpsoftware werkt, dan zijn deze vragen wellicht eenvoudiger voor je te beantwoorden. Er komt extra complexiteit bij kijken wanneer je de door jou gewenste badkamerspullen in de badkamerplattegrond gaat plaatsen. Want hoe zit het nu precies met de fijne doorloopruimtes? Kijk daarom even goed naar de onderstaande afbeelding.

3D afbeelding van een badkamer met schuine wand

Op de plek van de rode cirkel kun je zien dat de douchewand in deze badkamer hoger uit zal komen, dan de schuine wand op die plek is. Dit kun je voorkomen door lijntekeningen van in dit geval de douchecabine goed te bestuderen en hierop je ontwerp aan te passen. In dit specifieke geval zou je de cabine kunnen verkleinen van 100x90 naar 90x90 cm. dan past het namelijk wel. Als je de ruimte hebt kun je ook het toilet en de douchecabine wisselen. Hoe kleiner je badkamer is, hoe lastiger de indeling vaak wordt.

Kleine lichte badkamer met een schuine wand

Een toilet en een bad zijn twee items die goed te plaatsen zijn onder een schuine dak. Gebruik die ruimte dus als het kan voor je bad of voor je toilet. Een product dat bijna niet te plaatsen is onder een schuin dak is natuurlijk je badmeubel. Immers, hoe kom je dan uit met je hoofd? En waar plaats je dan de spiegel? Er zal veel creativiteit voor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen ;). Plan een afspraak in en krijg creatieve hulp :).


In een kleine badkamer is een schuine wand soms lastig, maar in een grote badkamer kan het qua indeling ook erg lastig zijn. Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld.

Badkamer met schuine wand en vrijstaand bad

Groot vloeroppervlak in een badkamer met schuine wand, lastige indeling

Deze badkamer is qua vloeroppervlak best groot met bijna 10 vierkante meter. Maar door de schuine wanden zijn we qua indeling behoorlijk beperkt. Dit kwam mede doordat in deze badkamer al deze producten geplaatst moesten worden: Een inloopdouche, vrijstaand bad, 80 cm. badmeubel, toilet en wasmachine. Met wat creativiteit is het gelukt om er een hele spectaculaire badkamer van te maken.

Badkamer betonlook met schuine wand

Een goede badkamer indeling in een badkamer met een schuin dak heeft dus wat voeten in de aarde, maar het is nog nooit mislukt. De conclusie luidt dat je vooral goed moet kijken naar je wensen en daar vooral realistisch bij moet zijn. Doe geen concessies in doorloopruimtes. Ook als je een kleine badkamer met een schuin dak hebt, kan het nog steeds een ruime badkamer zijn.

> geen concessies, maar wel al je wensen in de badkamer? Plan een afspraak met een persoonlijke stylist van Mincio voor het samenstellen van je badkamer.

Badkamer met schuine wanden en houten balken

Mincio: Skype je nieuwe badkamer

Wil je een gave badkamer met een schuin dak? Maar weet je niet hoe? Dan helpen wij je daar bij.

Alle inspiratie die je vindt. Op het internet, op onze sociale media, bij de buren, in woonmagazines, het maakt ons niet uit. We kunnen het samen realiseren in jouw huis.

Met onze hulp wordt jouw badkamer en toilet precies zoals jij het wilt hebben. 

Lees hoe het werkt en maak een afspraak om jouw badkamer samen te stellen via Teams/Skype/beeldbellen.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag.

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en op zaterdagen van 09.00 tot 16.00 uur.

053 - 231 51 76

mail@mincio.nl

Kalimantanstraat 46

7512 HM Enschede

Handige informatie voor jou.

  • Mincio Instagram Icon
  • Mincio Pinterest Logo