top of page

Badkamerradiator kiezen: 5 handige tips & tricks

Een badkamerradiator zorgt voor een heerlijk warme badkamer om echt even dat relaxmoment te pakken. Het is daarom belangrijk dat je weet welke verwarming het beste past bij jouw badkamer en hoeveel vermogen je nodig hebt. Een grote badkamer heeft bijvoorbeeld een andere radiator nodig dan een kleine badkamer. Wij geven je vijf handige tips om je keuze makkelijker te maken.


Badkamerradiator

Maak een keuze tussen elektrische radiator of centrale verwarming

Een normale badkamerradiator is aangesloten op een centrale verwarmingsinstallatie (CV) terwijl een elektrische badkamerradiator werkt op elektriciteit via een stopcontact. Beide varianten kun je goed toepassen in een badkamer. Wat het beste past bij jouw badkamer, hangt af van verschillende factoren. Heb je al een aansluitpunt voor een centrale verwarming in je badkamer? Dan is een CV radiator prima geschikt. Ook heeft een CV radiator een hoger rendement dan een elektrische verwarming. Heb je (nog) geen leidingen liggen in de badkamer? Dan kan een elektrische verwarming een goede keuze zijn. Je kan ze installeren op elke gewenste plek met een stopcontact in de buurt en zijn gemakkelijk te installeren. Ook kun je de meeste elektrische verwarmingen met Bluetooth of Wifi bedienen. Zo heb je altijd de badkamer op tijd op temperatuur. Een installatietekening kan je hierbij helpen.


Kies het juiste type badkamerradiator

Er zijn een verschillende type badkamer radiatoren zoals handdoek-, design- en paneelradiatoren. Welke radiator geschikt is voor jouw badkamer, hangt bijvoorbeeld af van je badkamerstijl of de grote van de ruimte. Een populaire optie is de handdoekradiator. De naam zegt het eigenlijk al. Naast het verwarmen van je badkamer hang je ook gemakkelijk je droge handdoek aan deze radiator om voor te verwarmen. Wil je een echte eyecatcher? Ga dan voor een designradiator. Deze radiatoren hebben een uniek design die je helemaal kan afstemmen op jouw badkamerstijl. Wil je liever helemaal geen radiator in zicht? Kies dan voor vloerverwarming. Check wel altijd of de vloerverwarming genoeg capaciteit heeft om de hele badkamer te verwarmen. Zie ook tip 3!


Bereken het vermogen dat je badkamerradiator nodig heeft

Niets zo vervelend als een koude badkamer. Zorg dus dat je radiator genoeg vermogen heeft om je badkamer snel op de juiste temperatuur te krijgen. Bereken allereerst het aantal kubieke meter van je badkamer (lengte x breedte x hoogte). Zo, nu weet je dus de inhoud die je moet verwarmen met je radiator. Elke kubieke meter heeft 80 watt aan vermogen nodig. Dus stel dat jouw badkamer een inhoud heeft van 24 kubieke meter, dan heb je een radiator nodig met een vermogen van 1.920W. Want: 24 x 80 is 1.920. Heb je een nieuw huis of een goed geïsoleerde badkamer? Dan kun je ook 70 watt per vierkante meter aanhouden. Je kunt een badkamerradiator overigens ook combineren met vloerverwarming. Zolang je maar uitkomt op ongeveer 1.920 watt in totaal. Wanneer je liever geen radiator wil, kun je het altijd eerst zonder proberen. Zorg dan wel dat je op een handige plek een stopcontact laat maken, zodat je mocht dat nodig zijn toch een elektrische radiator kan aansluiten.


Check altijd of een radiator geschikt is voor de badkamer

Niet elke radiator kan zomaar in een badkamer geplaatst worden. Standaard radiatoren kunnen namelijk slecht tegen vocht. Ze gaan na verloop van tijd roesten of lekken en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Kies daarom een radiator die geschikt is voor een vochtige ruimte. Op die manier kun je jaren genieten van een comfortabele warme badkamer. Je kunt er vanuit gaan dat badkamerspecialisten geschikte radiatoren aanbieden die speciaal gemaakt zijn voor vochtige ruimten.


Laat je goed adviseren

De juiste keuze verwarming voor je badkamer is belangrijk. Tenslotte wil je een badkamer die lekker warm is. Laat jezelf daarom altijd goed adviseren door een badkamerspecialist. Zo voorkom je onnodige fouten en frustratie. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over badkamerradiatoren? Stuur ons dan gerust een whatsapp met je vraag.





0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page