top of page
IMG_7796.jpg

10 tips voor het inrichten van je toiletruimte

Het toilet is niet de meest inspirerende ruimte om te ontwerpen. Het is ook vaak de kleinste ruimte in huis. Gelukkig kun je met wat creativiteit een heel eind komen! Zelfs voor kleine wc ruimtes zijn er genoeg mogelijkheden qua inrichting. Zo kun je bijvoorbeeld alleen al met de juiste wand- en vloertegels een hele unieke uitstraling aan je toilet geven. Dan nog een wandcloset uitzoeken en een wc fonteintje toevoegen. Deze meubels hebben de meeste invloed op je toiletruimte. Vergeet niet een aantal gezellige accessoires toe te voegen en eventueel nog een spiegel en (sfeer) verlichting. Laat je inspireren door de 10 tips die je kunt vinden op deze pagina. En mocht je er dan nog niet helemaal uitkomen, plan dan een afspraak in met één van onze interieurstylisten. Zij helpen je graag met een uniek toilet ontwerp! 

Inspiratie opdoen, dit is een leuk proces, want niets is te gek. Na een tijdje heb je genoeg leuke ideeën opgedaan voor je eigen toilet. 

"

Een toiletruimte ontwerpen

De ruimte van je toilet inrichten doe je niet zomaar. Allereerst is het belangrijk om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Bekijk wat er allemaal mogelijk is en sla de afbeeldingen op die jij het mooist vindt. Wie weet kom je nog een leuke trend tegen die jij ook wil toepassen. Bekijk daarna goed de afbeeldingen die je hebt uitgekozen: welke stijl past daarbij? Hou die stijl in je achterhoofd bij het uitkiezen van de spullen voor je toiletruimte. Daarna is het tijd om te kijken naar hoe je deze ideeën het beste kunt toepassen in de toiletruimte. Wellicht is er wel veel meer mogelijk dan dat je in eerste instantie dacht! Heb je moeite met het inrichten of ontwerpen van je toilet? Plan dan een afspraak in met één van onze interieurstylisten. Zij verwerken al je wensen in een bijpassend en uniek toilet ontwerp.

Tips & ideeën voor je toilet inrichting

  • Tip 1: Kies één of twee stijlen en voer deze door in je hele toiletruimte. Hou deze stijlen in je achterhoofd wanneer je nieuwe spullen gaat aanschaffen voor de inrichting. Voorbeelden zijn klassiek, industrieel, landelijk, jaren ’30 of hotel chique. 

  • Tip 2: Wanneer je tegels toevoegt aan je toiletruimte, zet je gelijk de toon voor je toilet ontwerp. Misschien heb je je oog ook al laten vallen op een tegel soort, zoals de visgraat tegel, vierkante tegel, hexagon tegel of Portugese tegel. Combineer verschillende soorten tegel voor een spannende uitstraling. 

  • Tip 3: Naast tegels kun je ook behang gebruiken om je toilet op te fleuren. Ga bijvoorbeeld voor een behang met printje. Hou je meer van strakke muren? Ga dan voor gestucte muren met een perfecte naadloze afwerking. 

  • Tip 4: Een simpele manier om je toilet een chique uitstraling te geven is het toevoegen van een lambrisering: een wandpaneel dat de onderste helft van de muur bekleed, zodat je een tweedeling krijgt. Traditioneel gezien wordt dit vaak gedaan met hout. Een moderne versie is ook mogelijk: je kunt namelijk ook een lambrisering met alleen tegels maken. 

  • Tip 5: Om je toiletruimte optisch groter te laten lijken, ga je voor glanzende tegels en/of voor langwerpige tegels. Ga voor lichte kleuren, want donkere kleuren kunnen de ruimte nog kleiner laten lijken. 

  • Tip 6: Een toiletpot is tegenwoordig niet alleen maar in wit te koop. Hierdoor is het mogelijk om je wc te betrekken in je toiletontwerp. Ga je bijvoorbeeld voor een industriële look? Dan kan je kiezen voor een mat zwarte toiletpot. Hou je van een beetje kleur? Kies dan voor Hotel Chique met een gouden wandcloset.

  • Tip 7: Afhankelijk van de stijl die je hebt gekozen voor je toilet, kun je een bijpassend wc fonteintje of wastafel kopen. Er zijn tegenwoordig heel veel opties! Van rechthoekig tot rond en van wit tot natuursteen. 

  • Tip 8: Meer opbergruimte nodig in je toilet? Ga voor een fonteinmeubel onder je wc fonteintje, voeg in plaats van een gewone spiegel een spiegelkast toe, maak een nis in de muur of hang één of meerdere plankjes op. 

  • Tip 9: Tijd voor de accessoires! Onmisbaar zijn handdoekhaakjes, toiletrolhouders en een wc-borstelhouder. Wellicht wil je ook nog wat decoratieve accessoires toevoegen, zoals een vaasje met bloemen, een schilderij of een plantje. 

  • Tip 10: De juiste verlichting in je toilet doet wonderen. Ga je voor spotjes in het plafond of ga je voor een mooie wand-, of hanglamp? Het is ook mogelijk om een spiegel met verlichting aan te schaffen. Perfect voor een modern toilet!

Professioneel advies van Mincio

Onze sanitair stylisten kunnen je naast een badkamer ontwerp ook helpen bij het maken van een toilet ontwerp. Het is net zo handig om in je eigen huis alle keuzes te kunnen maken, daarom werken wij vooral op basis van online videobellen. Tijdens je eerste online afspraak bespreek je al je wensen met één van onze stylisten. Ook wordt de toiletruimte live voor je getekend in een 3D ontwerp programma. Dit wordt uiteindelijk een prachtige digitale visualisatie van je toilet, zodat je precies kan zien hoe deze eruit komt te zien. Tijdens de tweede online afspraak bespreken wij dit 3D toilet ontwerp met je. Na afloop krijg je van ons een 3D animatievideo, een inspiratie document en een offerte. Is deze akkoord? Dan zorgen wij ervoor dat de materialen op de afgesproken dag bij je thuisbezorgd worden en kun jij weer verder met je toilet verbouwen. Zo simpel is het!

bottom of page