top of page

Badkamer En Suite: 3 handige tips en een voorbeeld

Een badkamer En Suite geeft je dat ultieme luxe hotel gevoel. En zeg nou zelf, wat is nu fijner dan direct vanuit je badkamer het bed in te kunnen duiken? Wij zijn in ieder geval groot voorstander. Hoe pak je dat aan en waar moet je aan denken bij het ontwerpen van je badkamer En Suite? We hebben drie handige tips en een tof voorbeeld met plattegrond voor je op een rijtje gezet.


Tip 1. Plan je badkamerindeling

Super logisch maar heel belangrijk; plan je badkamerindeling! Hierdoor voorkom je onnodige fouten. Een badkamer aanleggen in je slaapkamer kan soms lastig zijn door bijvoorbeeld schuine daken of een kleine ruimte. Zorg er daarom altijd voor dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen. Een te volle ruimte gaat ten koste van de open sfeer die je wilt creëren. Vergeet niet stil te staan bij de technische onderdelen zoals de plek van de leidingen en de stevigheid van de vloer. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.


Tip 2. Match je vloer- en wandtegels bij de slaapkamer

Je badkamer En Suite is een verlengde van je slaapkamer. Het is daarom belangrijk dat je de stijlen op elkaar afstemt. Maak bijvoorbeeld een moodbord op Pinterest met verschillende vloer- en wandtegels en ontdek welke badkamerstijl het beste bij jou past. Ga je voor een strakke betonlook of juist voor de organische vormen van een scandinavische badkamer? Door je bad- en slaapkamer één geheel te maken, creëer je rust en ruimte én dat is precies wat de bedoeling is van zo’n mooie luxe badkamer.


Tip 3. Een bad in de slaapkamer

Ga je all-in en wil je ook een mooi vrijstaand bad in je badkamer En Suite? Dat snappen wij wel. Dat is het ultieme gevoel van luxe en na het badderen stap je zo warm het bed in. Check vooraf goed of de vloer geschikt is voor een bad. Een vol bad is heel zwaar. Kies daarom voor een stevige vloer en laat een berekening maken om na te gaan of een vloerconstructie nodig is. Een installatietekening kan je hierbij helpen.


Voorbeeld plattegrond badkamer En Suite

Onze interieurstylist Sanne heeft een sfeervolle badkamer En Suite met schuin dak ontworpen.

Deze badkamer combineert een stoere look met koperen wastafelkranen. Het eikenhouten badkamermeubel zorgt voor een zachte uitstraling bij de donkere muren. Het vrijstaande bad met koperen badkraan geeft dat luxe hotelgevoel wat je van een badkamer En Suite verwacht. Er is gekozen voor twee ovalen spiegels en ronde waskommen om de donkere Chevron tegels af te wisselen met zachtere vormen.

Overigens is de bouw van deze badkamer op dit moment volop bezig. Zodra de badkamer af is, laten we jullie ook het eindresultaat zien! Wil je ook een badkamer En Suite maar kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag verder. Plan vrijblijvend een videoafspraak in en ontdek de mogelijkheden voor jouw luxe badkamer En Suite.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page